Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

carolusI

25. 5. 2011 3:45
Neberte si to tak.

Slušný titul z americké university pořídíte za pár tisíc. A ani tam nemusíte jezdit. Pošlou vám to poštou. A jestli je vám těch peněz líto, pěkný diplom se dá vytvořit i na domácí barevné tiskárně. ;-D

0 0
možnosti
C

certik_bertik

24. 5. 2011 21:02
no

pokud vím tak je to v USA tak že se chlubí někdo že je z Harvardu, nebo Yale to řekne první než se představí

0 0
možnosti
R

raks

24. 5. 2011 16:50
můžete mi vysvětlit

jak jsem se o to přičinil já (můžeme si sami....) ?

A za co si ještě můžu ? Za kuponovou privatizaci, předražené státní zakázky, nefungující soudy, státní zastupitelství, rozkrádání za bílého dne?

Podle Vás jsem si měl vzít kulovnici a pár jich rovnou zastřelit, a  kdyby to udělali všichni, ostatní by se báli a byl by pokoj ? Nebo v čem vidíte moji vinu?8-o

0 0
možnosti
PH

petrph

24. 5. 2011 13:17
to se pak ale ptejme

Proč Dobeš protlačil státní maturity. Při přijetí stejného principu by taky mělo platit, že vůbec není potřeba dosažení nějakého státem nastaveného stupně znalostí, ale že by i na SŠ platilo, že stačí, aby "škola žila ze své pověsti", tedy z toho co se provalí a co neprovalí.:-)

 

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

24. 5. 2011 13:35
Re: to se pak ale ptejme

Systém a cíl výuky na SŠ a VŠ je myslím odlišný. A srovnávací státní maturita není myslím s individuálním nastavením a řízením školy v rozporu. Nikdo neříká, že škola nemůže naučit studenty více (a třeba i jinak) a ta státní maturita nemůže být jen "dávačka".

0 0
možnosti
X

xychteen

24. 5. 2011 12:56
Když on je titul a titul...

...a vzdělání a vzdělání. Za totáče měli všichni děsnou psinu z RSDrů a rychlokvašek z "Údolí dutejch hlav", ale když se dneska kouknu na seznam tuzemských "vysokých škol", tak na mne jdou mrákoty, leckterý z těchto ústavů ani není schopen srozumitelně prezentovat, co se na něm vlastně studuje, a o záplavě magistrů a bakalářů v různých obskurních pseudooborech se již zmínil P.T. spoludiskutér Saša. No a že celosvětově spěje školství do stádia, kdy bude rozdíl mezi vysokoškolákem a středoškolákem pouze v tom, že ten první se umí na rozdíl od druhého i podepsat, se už taky delší dobu ví. Takže jen v "okouzlení tituly" asi problém nebude, řekl bych já..

0 0
možnosti
AA

Saša

24. 5. 2011 12:20
Kdykoli jsem jednal s Američany,

zaznamenal jsem jejich fascinaci doktorátem. Ne jen tím medicinským.

Takže nemáte autore pravdu, že ve světě se na tituly nehledí.

Ono spíše naopak "ve světě" je těch rozličných titulů ještě mnohem víc než u nás. A ty pitomé bakaláře a magistry jsme si taky přivezli "ze světa", doma tady nejsou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4245x
Milovník alternativ, menšinových názorů, kverulant a šťoural.
Liberál, který nemá rád politicky korektní postoje a jiné lakování na růžovo.