Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

Paveljan

2. 4. 2011 17:51
Islám je hnutí směřující k potlačení práv a svobod

O tom nemůže být pochyb.Problém je v tom, že všichni to ví, ale mají strach říct to nahlas. Politická korektnost to nedovolí. Jenže lhaní servilnost a přetvářka, jež jsou její hlavní charakteristiky - to nejsou vlastnosti, které nás přivedou k šťastné budoucnosti.;-)

0 0
možnosti
JJ

Jay6

2. 4. 2011 23:14
Re: Islám je hnutí směřující k potlačení práv a svobod

Kdyby o tom nebylo pochyb tak už by byl zakázán. Ale není to hnutí potlačující lidské svobody a proto zakázán není. A nebude. Jinak by muselo být zakázáno křesťanství a judaismus, které vycházejí ze stejných kořenů, tradic a principů a uznávají stejné hodnoty. A to ani při nejhorší vůli nelze! Není to otázka politické korektnosti. Je to otázka elementární logiky!

0 0
možnosti
JJ

Jay6

2. 4. 2011 6:47
Není.

Naopak. Náboženská svoboda je jedno ze základních lidských práv. Útok na islám je útokem na základní lidská práva a svobody. Navíc to co uvádíte o islámu se stejně dobře hodí na katolickou církev či na judaismus. Potom by musely být zakázány také tyto náboženství!

0 0
možnosti
OM

Zamete

2. 4. 2011 9:03
Re: Není.

Je otázkou, zda je rozumné poskytovat práva někomu, kdo v okamžiku, kdy toho bude schopen, potlačí ta vaše. 8-o

0 0
možnosti
PM

kimos

2. 4. 2011 6:23
mate pravdu a jen dal piste :-)

at se Vam dilo dari, boj za svobodu nikdy nekonci...

0 0
možnosti
II

izak__

1. 4. 2011 23:34
Co dela police a ustavni soud ?

Ja se jen ptam, jak je vubec mozne, ze tahle jasne klerofasisticka ideologie u nas jeste neni stihana a ma dokonce status nabozenske organizace ... pravda, jen takove podradne, neco ala hnuti, bez jedine vysady, nesmi ani oddavat ... ale i tak, podle me maji byt u nas zakazani a stihani, stejne jako nackove a nebezpecne sekty.

0 0
možnosti
K

karbidik

1. 4. 2011 23:46
Re: Co dela police a ustavni soud ?

vojin kefalin a co si predstavujete pod nazvom klerofasisticka

co je to kler a co je to fasismus. a jak obe souvisi s islamem.

teda krome bolesvickeho pristupu, klerofasismus rovna se nadavka na neco co nemam rad a tomu nerozumim ;-D

0 0
možnosti

Soininen

1. 4. 2011 23:18
Islám

je hnutí směřující programově k potlačení základních lidských práv a svobod. Tudíž by měl být okamžitě jeho praktikování na všech úrovních zakázáno. Je velice vžitým omylem, považovat Islám za náboženství. To ale není tak úplně pravda, jedná se totiž o tzv přechodnou formu mezi náboženstvím a politickou ideologií s drtivou převahou totalitních prvků. Všichni relativizátoři, konvertité a jiné podobné existence které nebudu jmenovat, protože je beztak všichni znají o Islámu nevědí naprosto nic, pouze si ho idealizují na základně nesprávných či jinak podsunutých informací, což je do značné míry pochopitelně zavádějící a uvádí to v omyl i další lidi, kteří by se o Islámu a jeho podstatě dozvěděli z objektivních zdrojů konečně pravdivé informace bez nějakých příkras které tam nepatří. Islám a tím pádem i muslimové nejsou vůbec mírumilovní, koneckonců o tom nás bohatě přesvědčila historie a i dnešní horká současnost, můžeme se právem domnívat, že i v budoucnosti nás ze strany muslimů

0 0
možnosti
ML

Niktor

1. 4. 2011 23:25
Re: Islám

Jmenujte nám prosím nějaké ty objektivní zdroje. Všichni tady prahneme po vzdělání.

0 0
možnosti
R

Reuf

1. 4. 2011 23:15
Vyvoj

Islam se narozdil od krestanstvi vubec nevyviji v tom tkvi jeho nejvetsi problem. Dokud bylo v evropskych zemich krestanstvi propojeno s moci statu a striktne se dodrzovaly pravidla viry a trestalo se jejich porusovani tak to tady vypadalo podobne jako nyni v islamskych zemich. Dokud se tam neoddeli moc statu a moc cirkve ( nebo jak tomu oni rikaj) tak to tam bude vypadat porad stejne. Mozna na dobry ceste je Turecko ale taky je teprve na zacatku.

0 0
možnosti
PSV

Pavel Skeptik V

2. 4. 2011 10:24
Re: Vyvoj

V kterém státě a kdy! Už Karel Veliký rozdělil světské a duchovní!

0 0
možnosti
Z

Zufy

1. 4. 2011 19:18
není to jen černo-bílé......

Zdravím.

Nemůže se říct že nějaké náboženství je špatné či dobré,protože náboženství a to kam se ubírá hlavně záleží na lidech. Jak na těch nahoře (náboženští vůdci,rabíní,papež atd)a též na věřících samotných.Náboženství samo o sobě je nijaké to až lidé ho formuji.Každé náboženství je poskvrněno nějakou tou temnou etapou.Viz křestani.Nechci tu používat tu dokola používanou frázi o křížáckých výpravách,ale třeba hon na čarodějnice (většina usvědčených byly bohaté vdovy a je ještě zajímavější že majetek čarodejnice propadl církvi)

No a já napíšu Izraelité (protože v dnešní době když napíšete židé tak hned je tam podezřéní z něčeho nekalého) tak ti jako první začali používat sebevražedné útoky (tak jak je známe z dneška) ještě před vznikem státu Izrael v roce 1948.

Problém je spíše v tom že lidé (nejen muslimové) co sem přijedou (Evropa) tak stálé žijí tak jako před příjezdem a tak nějak nechápou koho chleba jíš toho písen zpívej.Pokud chtějí žít zde musí se přizpůsobit oni a ne my jim.

0 0
možnosti
MR

iluminat

1. 4. 2011 18:37
o tom nabozenstvi, i to krestanske nebo zidovske,

vy to znate ale jen z dneska, dnes krestanske cirkve jsou jen nabozenstvi a do svetskeho zivota nemaji co kecat, jenze to nas stalo staleti boju a bojuvek nezli jsme je dokopali jen do tech kostelu a prevzali moc svetskou jen a jen do svetskych rukou. Demokracie nam nespadla do klina jako peceni holubi do huby.

Dnesni Islam je ve svem stredoveku, a bude to trvat moc generaci nezli se z toho vylize. My v tom nemame co delat, a vselijake "pomoci" i kdyz v dobrem, skonci spatne. Oni si to musi vybojovat sami, i za cenu velkych ztrat, a my MUSIME  jen prihlizet, jinak to bude horsi, hlavne pro nas. Akorat je zarazejici ta NASE netecnost, ale rekl bych spise svinarna nasich zkorumpovanych (evropskych, zapadnich) politiku kteri za petrodolary vsechno, islamizace neni dilem tech muslimu, ale evropskcy ouradu.

0 0
možnosti
K

karbidik

1. 4. 2011 18:57
Re: o tom nabozenstvi, i to krestanske nebo zidovske,

s tim krestanstvim a judaismem je komicka jedna vec. je posuzovan podle toho jak se chova u nas a to jeste se ignoruje ruzne vystrelky jeho predstavitelu, ktere i u nas se objevuji. kdyby se bral takhle islam, tak je o nem nikdo nenapise jediny clanek - realne, bez ideologickych brylych problem islamu v cr vubec neexistuje.

jenze paradoxne lide co kritizuji islam berou extremisticke pripady ze zahranici a ty extremismy ze zahranici u judaismu ci krestanstvi bud neznaji nebo schvalne ignoruji.

0 0
možnosti
K

karbidik

1. 4. 2011 18:22
co je cilem vsech monoteistickych nabozenstvi ?

cisty svet pouze vyznavacu, to je princip kazde viry a kdo tvrdi ze krestanstvi a judaismus to nemaji tak je bud nezna nebo cilene lze. dulezita je ale jina vec, jak se kazdy clovek s danym nabozenstvim vyrovna. a tady nelze pausalizovat (teda muzou to delat nacickove ci komunisti kteri vidi svet v jednoduchych velkych skupinach), kazdy clovek je jiny

0 0
možnosti
ML

Niktor

1. 4. 2011 18:39
Re: co je cilem vsech monoteistickych nabozenstvi ?

Tak nějak. Stejně jako o neznalosti náboženství svědčí věta "zatímco ostatní velká náboženství jsou jakýmsi duchovním průvodcem věřících, vyplňující intimní, duchovní život každého věřícího, islám šel dál a je kuchařkou pro každodenní život, odznakem příslušnosti ke komunitě". Začněme s judaismem - to je náboženství které je islámu zdaleka nejpodobnější a jeden z těch společných prvků je právě přesvědčení, že člověk musí následovat zákony, které mu byly dané Bohem. Stejně tak jako vyznávání hinduismu se musí nutně promítnout do každodenního běžného života věřícího; mezi náboženstvím a kulturními zvyky zde není žádná hranice a není ani jasné, kde by mohla být položená.

A křesťanství? Část religiózních a konzervativních politiků v USA čím dál tím hlasitěji brojí za to, aby náboženství (resp. pouze křesťanství) více vstupovalo do veřejného života a prostoru...

Sikhismus svým věřícím (pokud jde o klasické společenství Khálsy) dokonce předepisuji příjmení a jakousi "uniformu".

0 0
možnosti
G

Gašpo

1. 4. 2011 17:46
Veď je to všetko márne

Vidíte to sami. Tu v Európe muslimom politici ustupujú, vonku bombardujú diktátora, ktorý s islámskymi radikálmi nespolupracoval, povstalcov ktorích vedú fundamentalisti podporujú a vyzbrojujú, a nad to všetko im dajú ešte do rúk ropné polia, takže si v budúcnosti zafinancujú dobrú výzbroj v pohode sami.

Čo z toho vyplýva?

Buďto je to koncert idiotizmu, alebo niekomu ide o to, aby sa v budúcnosti strhla poriadna vojna s islámom a niečo to vynieslo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4245x
Milovník alternativ, menšinových názorů, kverulant a šťoural.
Liberál, který nemá rád politicky korektní postoje a jiné lakování na růžovo.