Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

hafusak2

14. 5. 2011 9:35
Když vím, že pojedu,

tak holt nepiju - a je to vyřešeno. Když mám volno, tak si na pivo zajdu. Tahle diskuse vypadá jako slezina notoriků, kteří bez nějaké té promile v krvi ani nemohou žít. Osobně mi nulová tolerance vůbec nevadí.:-)

0 0
možnosti

Kolumbo

14. 5. 2011 20:59
Re: Když vím, že pojedu,

Tolerance určité hladiny alkoholu v krvi je rozumná. Pokud nemá jít o ideologický purismus či "principiální" úřední buzeraci, je třeba přihlížet k reálnému vlivu malého množství alkoholu na schopnosti řidiče. To sice objektivně řidičovy reakce zhoršuje, ale ne víc než únava, počínající nemoc, rozrušení, problémy v mezilidských vztazích, moc horko nebo zima... račte si vybrat. Nic z výše uvedeného se neměří ani netrestá, a pokud se to netrestá, je nelogické zaměřit se zrovna na alkohol v množstvích, která mají na schopnost řídit menší vliv než výše uvedené stavy...

0 0
možnosti

Xav

14. 5. 2011 8:06
jste demagog

tvrdit, ze tri piva na rizeni auta nemaji vliv!! Az vam nekdo po par pivech za volantem zabije nekoho blizkeho, budete asi mluvit jinak, po trech pivech jsou u vetsiny lidi VYRAZNE snizeny reflexy a to ma na rizeni a hlavne reakci ridice sakra velky vliv.

0 0
možnosti

weitinger

14. 5. 2011 0:03
***

V tom předlouhém seznamu nesmyslů téhle vládní squadry je to jen další pitomost. A to je jako svoboda, když mé děti může přejet kdejaký ožrala za volantem? Nejsou schopni teď uřídit ty piráty, nedovedu si představit, co bude následovat.

0 0
možnosti

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

13. 5. 2011 23:31
v zásadě souhlasím s mírnou tolerancí a odstupňováním trestu

Ale bojím se, že u nás by se to zneužilo ke kličkám, výkladům a korupci. Jak psal někdo níže - teď lidi ví, že nesmí nic, poruší o kousek. kdyz budou něco moct - zas pokuší o kousek, ale to už budou kousky dva.

Takže se bojím, že tento skvělý princip naráží na reálné lidi (nebo spíš reálné čechy)

0 0
možnosti

stedrik

14. 5. 2011 8:24
Re: v zásadě souhlasím s mírnou tolerancí a odstupňováním trestu

je to stejný jako se zlodějnou. Do pěti tisíc to prostě není trestný čin.

0 0
možnosti

Benito Juarez II.

13. 5. 2011 23:06
Bezva rozbor.

Osobně jsem pro větší odstupňování trestů podle hladiny alkoholu. Proč má někdo, kdo řídí třeba s 0,5 promile dostat stejný trest, jako někdo kdo řídí s 1 a víc. Pokud k tomu přistupujeme takhle, znamená to, že musíme volit v trestech kompromis. Tudíž ty co mají málo, trestáme hodně a ty co mají moc zase málo. Osobně si myslím, že hladina do 0,5 je bezpečná.

0 0
možnosti

Cajhi

13. 5. 2011 22:50
nizozemí?

když už tam je to holandsko.. nevíte někdo, jak je to tam s THC za volantem? esli to jsou také nějaké limity nebo se to neřeší bo jak to je? protože když si tam člověk může v pohodě zahulit, měli by nějak reflektovat v tom měření to, že neaktivní látky je možné detekovat i po několika měsících..

pokud se někdo vyzná jak to je, budu rád za vysvětlení! :)

0 0
možnosti

kaktusak

13. 5. 2011 22:37
Alespoň vidíme, čemu vy říkáte svoboda

- alkoholu za volantem.

0 0
možnosti

Milazly

24. 5. 2011 15:41
Re: Alespoň vidíme, čemu vy říkáte svoboda

Špatně jste článek pochopil - přečtěte si ho znova!! A pokud ho nepochopíte ani při druhém čtení, tak nezoufejte - i chudí duchem mají v naší společnosti právo na důstojnou existenci.

0 0
možnosti

kuča

13. 5. 2011 18:42
Slušný článek.....

:-) ......můj vztah k alkoholu je pozitivní. Pánové - uvědomte si. Kolik % nehod způsobí řidiči po požití alkoholu? Tak k17 %.(Nemusí to být přesné). Kolik nehod způsobí střízliví řidiči? Zbytek t.j. 83 % !!!.............a vo tom to je......! Čím více střízlivých, tím víc nehod! R^R^R^

0 0
možnosti

Dante_

13. 5. 2011 18:48
Re: Slušný článek.....

Rad se zbavim tech 17%. O to tu jde.

0 0
možnosti

asi tak

13. 5. 2011 18:33
0,3 promile bez bodu

má jediný důvod. tolerance přístroje, který používá policie je 0,24 promile. protože nepřesný přístroj ohrožuje lidi (pro mnohé znamená stráta řp existenční problémy) začala se spousta lidí bránit a úspěšně. ve chvíli, kdy půjde "jen" o pokutu budou zase rejžovat

0 0
možnosti

1978.thomas

13. 5. 2011 15:44
Hranice tolerance

Všechno je to o mentalitě a etice daného národa. Většina Čechů si místo 1 piva, které se vesměs toleruje už dnes dá 2, protože pokud bude 1 povolené, tak přece druhé bude tolerováno ... Stejné jako s rychlostí, je povolená 50ka, ale 55 se ve většině případů toleruje, tak proč ji dodržovat. To co píšete by se mi také líbilo, větší svoboda rozhodování pro jednotlivce, ale myslíte si, že se Češi změnou hranice tolerance změní od základu? K tomu je dlouhá cesta. Při každodenním ježdění autem vidím spoustu bezohlednosti. Když srovnám například s Německem, tam se řidiči chovají jinak a Češi v tomhle ohledu k nim bohužel mají ještě hodně daleko.

0 0
možnosti

Hynek Vilém Jarmila reloaded

13. 5. 2011 15:50
Re: Hranice tolerance

Nejdříve se musí vytvořit prostor, svoboda. A pak se musí ty lidi učit se svobodně a slušně chovat. Nemůžete držet lidi na vodítku a říkat jim, až budete slušní, tak vás odvážeme. Tak to nefunguje. I na západě to trvalo řadu let. U nás byli lid taky takoví, jen bolševik nás naučil jiným mravům. Jde jen o to, nechat si ty bolševiky vygumovat z hlavy a nepožadovat takový pitomosti jako přísný zákazy, silnej stát a policajta na každým rohu (bezpečnostní akce atd.).

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4245x
Milovník alternativ, menšinových názorů, kverulant a šťoural.
Liberál, který nemá rád politicky korektní postoje a jiné lakování na růžovo.