Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AW

freeLook

7. 7. 2011 9:12
proc tolik slov?

vzdyt stacilo jen napsat "Tomuto bolševickému přerozdělování se říká solidární systém". autor ma pocit, ze je zaopatreny a ze ostatni na nem parazituji.

nepreji mu situaci kdy by on musel "parazitovat".

0 0
možnosti
RN

Prngr1

7. 7. 2011 0:36
Tleskám! Také bych rád vystoupil

Také bych velmi ráz vystoupil ze systému zdravotní a sociální daně!!

0 0
možnosti
MS

Montgomery

5. 8. 2011 0:19
Re: Tleskám! Také bych rád vystoupil

Jednoduché řešení. Odstěhuj se do Číny. Tam žádné zdravotní a sociální pojištění nemají. Jistě budeš velice spokojen s tamní komerční nabídkou ;-)

0 0
možnosti
C

Chytry.Levicak

22. 6. 2011 18:29
autore nereálné...

pak by si zaměstnavatelé dali požadavky do inzerátů,že přijmou lidi,kteří nejsou ve sttáním pilíři zdravotnictví a důchodu,takže by měli přednost před těmi,co v něm jsou a zaměstnavatelé by přišli levněji,když by ty odvody nemuseli odvádět.

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

23. 6. 2011 15:51
Re: autore nereálné...

Spíš hloupý.Levičák. Pokud bychom přistoupili na individuální smlouvy a dovolili lidem rozhodnout se, jak si důchod budou platit, tak by zaměstnavatel samozřejmě žádné odvody neodváděl, vše by bylo na zaměstnanci (asi by se adekvótně zvedly mzdy). Takže by to ani nemohlo znamenat znevýhodnění na trhu práce .. sociální a zdravotní odvody a odvádění daní zaměstnavatelem je komoušské zvěrstvo. Všude na západě podávají všichni lidé, zaměstnance nevyjímaje, daňové přiznání a platí daně vždy na konci roku. Plat dostávají celý rok v hrubém na ruku a je jejich problém, aby si na daně ušetřili.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

22. 6. 2011 9:28
Ideové klapky na očích jsou zajímavé

Principy nemocenského pojištění nejsou totiž "z dob komunizmu", jak píše autor. Vznikly již za první republiky (tehdy ovšem s definovanými "standardy") a i ta navazovala na předchozí nemocenské pokladny.

Principy průběžného důchodového pojištění vznikly ještě o sto let dříve.

Autor se rovněž mýlí v tvrzení, že problémem je (ne)klientský přístup. Problémem je snaha nejchudším kompenzovat vše.

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

23. 6. 2011 15:47
Re: Ideové klapky na očích jsou zajímavé

Nemocenské pojištění nebylo za 1.republiky jistě povinné, mělo definované standardy a také plnění asi bylo trochu jiné. Totéž s důchody - do roku 1948 si hodně lidí (bojím se napsat většina, ale asi to tak bylo) spořilo do fondů, ale komunisti to lidem bez náhrady ukradli a tehdy teprve u nás začal opravdový masivní průběžný systém. Snaha komepnzovat je v článku několikrát zmíněna (sociálistické zlodějské přerozdělování), ale neadresnost spoření i důchodů (neklientský přístup) je myslím ještě horší. To totiž umožňuje vůbec se nevěnovat tomu, kolik kdo přispěl a kolik by měl podle selského rozumu dostat.

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

22. 6. 2011 8:24
Zajímavé,

v devadesátých letech byl prý tzv. důchodový účet v přebytku (nic takového samozřejmě není, jen se na SP vybralo víc, než se vyplatilo a zbytek se utratil jinak). A dnes, kdy do systému již pár let přispívají Husákovy děti, tak je systém v minusu? Japato? Co takhle porovnat výši penzí k platům tehdy a dnes?

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

22. 6. 2011 8:32
Re: Zajímavé,

Ono je i těch Husákovejch dětí málo, důchodců je prostě víc a budou jen přibývat. Ale i kdyby jich bylo pořád stejně a systém byl "stabilní", tak je to systém nespravedlivý a pro mnohé absolutně neatraktivní. Nutit lidi, aby v něm zůstávali proti jejich vůli je malér a volovina.

0 0
možnosti
L

lomihnát.

22. 6. 2011 8:22
Vystoupil bych

Z důchodů hned (a to je mi 50).

Nemocenskou si neplatím, tam to jde.

Ze zdravotního bych přešel někam, kde:

- si budu moci nastavit parametry, zejména spoluúčast, třeba 20.000,- (a podle toho nižší pojistné)

- se budou zajímat, zda jsem skutečně obdržel péči, kterou za mě mají proplatit.

1 0
možnosti
G

graifer5

22. 6. 2011 8:13
Pane Voříšku

Průběžnej systém funguje už přes sto let a ještě nezkrachoval na rozdíl od všelijakých PF! A Bismarck tím geniálně vyřešil vliv inflace!

0 0
možnosti
L

lomihnát.

22. 6. 2011 8:19
Re: Pane Voříšku

U nás funguje už 100 let? Opravdu?

A máte aspoň základní představu, jaké bylo % dožití za Bismarcka a jaký životní standard důchod zajišťoval?

0 0
možnosti

rezjir rezjir

22. 6. 2011 1:51
Vždyť jde

stačí se stát živnostníkem

0 0
možnosti
VB

velky bratr

22. 6. 2011 2:31
Re: Vždyť jde

To mate hodne zkreslene predstavy...

0 0
možnosti
K

kaktusak

22. 6. 2011 0:33
Mělo by jít vystoupit i z NATO, ze státních zakázek,

z dotací pro neschopné soukromé podnikatele...

0 0
možnosti
VB

velky bratr

22. 6. 2011 1:20
Re: Mělo by jít vystoupit i z NATO, ze státních zakázek,

Tedy minimalizovat stat na uron vymahatele prehledneho prava. V tu chvili vymizi korupce, protoze nepujde napsat si zakona  nechat jej prevalcovat konkurenci a podobne cachry. Jo, chce to mnohem vic, ale zacit tim, ze lidem nebude nucena zjevne podvodna sluzba bez moznosti vyberu neni spatne.

1 0
možnosti
CLJ

cenzorovo lepší já

22. 6. 2011 0:31
A jak bys chtěl třeba pak

řešit financování důchodů lidí, kteří ve svém produktivním věku odvody ze svých příjmů zabezpečovali fungování dosavadního průběžného systému...? Tento systém je v současné podobě samozřejmě dlouhodobě neudržitelný, ale nějaká mezigenerační shoda a solidarita bude určitě nutná, jinak hrozí voličský střet zájmů stále narůstajícího počtu příslušníků starší generace s egocentrickou sebestředností (to platí i pro seniory) značné části mladých lidí, uvažujících maximálně v časovém horizontu příští luxusní dovolené, nebo nového auta,,,,,,..........! :-/

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

22. 6. 2011 0:39
Re: A jak bys chtěl třeba pak

Ano, to je problém. Průběžný systém se strašně snadno zavádí, protože nepotřebuje žádný startovací kapitál. Jen se postupně přenáší z generace na generaci vnitřní dluh systému - první důchodci totiž kdysi dostali důchod, ale do systému nepřispívali. Tyhle peníze chybí a pokud bychom chtěli systém demontovat, museli bychom je do systému zpátky dodat. Pokud bychom chtěli zkombinovat fixní průběžný důchod 5000 Kč pro každého a komerční připojištění, znamenalo by to přechodnou fázi nejméně 20 let a první rok náklady okolo 130mld. kč. Další rok o 6 mld Kč méně a každý další rok by se to snižovalo o 6 mld Kč až na nulu v 21tém roce.

http://vorisek.blog.idnes.cz/c/190512/Otrokarstvi-prubezneho-duchodoveho-systemu.html

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4245x
Milovník alternativ, menšinových názorů, kverulant a šťoural.
Liberál, který nemá rád politicky korektní postoje a jiné lakování na růžovo.